

Brak produktów w koszyku.
Register or Sign in
Obsługa urządzenia w 2 krokach:
(1) Wybierz wysokiej jakości, zdrowy czosnek, który nie ma oznak psucia się, jest twardy i nie chłonie wody Umieść bulwy (główki) czosnku na tackach stojaka (tak jak pokazano na zdjęciu obok), włóż stojak z tackami do garnka wewnętrznego i zamknij wieko garnka.
(2) Włącz urządzenie do zasilania – na wyświetlaczu pojawią się trzy poziome kreski, potem naciśnij przycisk Garlic lub Solo Garlic a następnie naciśnij przycisk włączania/wyłączania. Na wyświetlaczu pojawi się liczba 192 (tryb Garlic) lub 288 (tryb Solo Garlic) i rozpocznie się odliczanie czasu upływającego do zakończenia procesu fermentacji.
- System cyrkulacji gorącego powietrza i wilgotności 360º tzn. dookoła wnętrza garnka: temperatura i wilgotność w całym wnętrzu zbiornika jest równomierna.
- Automatyczne usuwanie nadmiarowej wilgoci, tak aby zapobiec skraplaniu się dużych ilości pary wodnej wewnątrz urządzenia.
W trakcie trwania procesu fermentacji, urządzenie przestanie się nagrzewać przez okres ok. 24 godzin, ale czas nadal będzie odliczany a proces będzie kontynuowany. To normalna procedura. Nie należy wówczas wyłączać zasilania, gdyż proces cały czas trwa mimo spadku temperatury. Nie należy też podnosić pokrywy przed zakończeniem procesu, ponieważ może to mieć negatywny wpływ na jakość czarnego czosnku.
Specyfikacja techniczna:
Opis
Garnek do fermentacji czarnego czosnku o pojemności 6 l, z 2 trybami fermentacji i funkcją dosuszania czosnku.