

Brak produktów w koszyku.
Register or Sign in
Obsługa urządzenia w 2 krokach:
(1) Wybierz wysokiej jakości, zdrowy czosnek, który nie ma oznak psucia się, jest twardy i nie chłonie wody. Umieść główki czosnku na tackach stojaka (tak jak pokazano na zdjęciu), włóż stojak z tackami do garnka wewnętrznego i zamknij wieko garnka.
(2) Włącz urządzenie do zasilania – na wyświetlaczu pojawią się trzy poziome kreski. Potem naciśnij przycisk Garlic, a następnie naciśnij przycisk włączania/wyłączania. Na wyświetlaczu pojawi się liczba 288 oznaczająca liczbę godzin procesu i rozpocznie się odliczanie czasu upływającego do zakończenia procesu fermentacji.
W trakcie trwania procesu fermentacji jest okres, w którym urządzenie przestanie się nagrzewać, ale czas nadal będzie odliczany, a proces będzie kontynuowany. To normalna procedura. Nie należy wówczas wyłączać zasilania, gdyż proces cały czas trwa mimo spadku temperatury. Nie należy też podnosić pokrywy przed zakończeniem procesu, ponieważ może to mieć negatywny wpływ na jakość czarnego czosnku.
Specyfikacja techniczna:
Opis
Garnek do fermentacji czarnego czosnku o pojemności 5 l, wyposażony w 2-piętrową tackę na czosnek. Garnek posiada tryb fermentacji czosnku trwający 288 h (12 dni).