Ryż jest głównie uprawiany w krajach Azji Południowo-Wschodniej oraz na Półwyspie Indyjskim i to w tej części świata spożywa się jego największe ilości....
Ryż to jedno z najpopularniejszych, a więc też najczęściej uprawianych zbóż. Dla ogromnej liczby ludzi w Azji stanowi on absolutną podstawę wyżywienia. Gości...
Pochodzenie ryżu
Opierając się na dowodach pochodzących z wykopalisk archeologicznych, historia ryżu rozpoczęła nawet 12 000 lat temu. Historycy i botanicy...
Czarny czosnek to efekt procesu fermentacji, który jest prowadzony w wysoko kontrolowanych warunkach temperatury i wilgotności. Surowe bulwy utrzymuje się w...
Latarka czołowa to niezastąpiony partner podczas zadań specjalnych. Sprawdza się zarówno na kempingu, w ciemnym garażu, piwnicy piwnicy czy jaskini. Ale,...
Wiele osób zastanawia się, czy istnieje łatwy i szybki sposób, by przyrządzić pożywne śniadania czy przekąski. Odpowiedź może być jedna: oczywiście, że tak,...